Linedance

20150915_laars-totaalLinedance

Linedance: dansen op countrymuziek én op hedendaagse ‘moderne’ muziek. Door de jaren heen heeft linedance een plek veroverd in de lijst met dansstijlen. Bij linedance dans je op een bepaald nummer een specifieke choreografie. Linedance is heel toegankelijk voor mensen die nog nooit aan linedance hebben gedaan en graag willen instappen.

Nieuwe invulling

In het nieuwe dansseizoen gaan we op een nieuwe manier invulling geven aan linedancen bij danscentrum Enjoy onder leiding van de enthousiaste, spontane en professionele danslerares Wendy Veenstra.

Over Wendy Veenstra

Wendy heeft als kind jazzballet en ballroom gedaan. In 1997 begon ze, nadat haar plaatsgenoot Roy Verdonk wereldkampioen werd, vol enthousiasme met linedance. In 2000 deed Wendy mee aan haar eerste wedstrijd (53 tegenstanders) en werd daar gelijk Nederlands Kampioen.
In 2004 stopte zij met linedance en ging salsadansen tot aan masterclass niveau. Het linedancen bleef echter kriebelen en na een stop van ruim twaalf jaar keerde zij terug in de linedance scene en met succes! Wendy is inmiddels meervoudig Nederlands, Belgisch en Duits kampioen. In 2018 werd zij o.a. Nederlands, Spaans en Benelux kampioen in Intermediate linedance en won ze prijzen in proam.

Daarnaast is Wendy choreagrafe en heeft ook daarmee diverse prijzen gewonnen. Haar beginners choreo ‘Don’t be so shy’ kreeg in 2016 een eerste prijs bij de Benelux kampioenschappen en is nog steeds heel populair in Korea.

Wendy heeft een zoon en een fulltime baan. In haar vrije tijd geeft zij met veel plezier modern line en country linedance workshops aan zowel kinderen als volwassenen.